Щоденники бувалого чернігівця

Із «Голівуда» – до травмпункту: історія про розваги і зламану руку

Відомий у Чернігові ТРЦ «Голівуд» має на другому поверсі не менш відомий розважальний майданчик для дітей «Дитяча планета».

Але багатьом відвідувачам цей дитячий заклад запам’ятався не лише позитивними дитячими емоціями, а й вкрай негативними враженнями та згадкою ще на довге майбутнє від отриманих різноманітних травм, вивихів і переломів, отриманих у цьому сумнозвісному приміщенні.

14798917_539929612881580_655247206_n

Учора, 21 жовтня, туди прийшла чернігівська родина Марухленок.

«Ми прийшли до «Дитячої планети» вперше і востаннє! Знайомий нам хлопчик нещодавно вже ламав там руку, а ще ми чули, що там часто отримують синці (певно, там якась негативна енергія), але не дуже зважали на те, бо самим хотілося побувати в цьому розрекламованому закладі.

А коли тобі просто на вході «нібито випадково» пропонують застрахувати дитинку – то це звучить якось неприємно, хочеться сказати у відповідь: «Тьфу вам на язик!»

Від чого ж страхувати – це ж дитячий заклад? Мало того, якщо ви знаєте, що у вашому закладі висока травматичність (як з’ясувалося згодом у травмпункті), то подбайте про безпеку та додайте цю страховку до вартості відвідування, як це зроблено в кожному автобусному чи залізничному квитку – і там ця страховка коштує копійки.

А просто пропонувати на вибір батькам якусь страховку за додаткову плату, щоб потім у разі проблем сказати «Ми ж вам пропонували…» – це якесь блюзнірство…Тож не минуло й години, як моя дитинка вибігла до виходу зі сльозами: Мамо, ручка болить!», зазначає мама потерпілої Діани, чернігівка Анна Марухленко.

14793657_539929682881573_1119716102_n

Діана просто підсковзнулася та впала на руку. Просто посеред твердої слизької долівки була встановлена карусель, під якою лежало коло маленьких матів, але це коло було рівно по площі каруселі – тобто в разі падіння дитина за соті долі секунди мала б сама подивитися вниз і, наче літак, приземлитися на мати, а не за їх межі.

Але ж таке враження, що ці мати просто вкрали чи навмисне зробили малими, щоб експериментувати над дітьми чи вивчати теорію ймовірності.

«Невже в керівництва не знайшлося дещиці розуму, логіки та грошей, щоб зробити діаметр матів помітно більшим за діаметр каруселі – це ж і малому зрозуміло, що коли ти крутишся по колу, то можеш впасти не в самому колі, а випасти за його межами – це ж елементарна логіка», обурюється жінка.

Із травмою та зіпсованим настроєм родина в таксі поїхала до травмпункту.

«З’ясувалося, що в нас перелом. І знаєте, в чому сарказм долі – перше, про що в нас запитала медсестра травмпункту, чи не з «Голівуда» ми приїхали? Виявляється, в журналі потерпілих на кожній сторінці є записи про травмування дітей у «Голівуді», – зазначає Анна Марухленко.

Ще статті по темі

Back to top button