Суспільство

«1 мільярд гривень на ЗСУ»: чернігівські активісти вимагають у міськради додаткового фінансування для захисників

Щотижня в Чернігові біля приміщення міської ради відбувається акція чернігівських активістів під назвою «1 мільярд гривень на ЗСУ». Її учасники вимагають від представників Чернігівської міськради в 2024 році виділити з бюджету міста мільярд гривень на фінансування Збройних Сил України.

«Прірва між рівнем забезпечення наших бійців і життям спокійного міста має скорочуватися. Військовим зараз мегаскладно. Ми хочемо, щоб Чернігів став прикладом для інших міст із забезпечення військових, а не пас задніх (як у 2023 році)», – прокоментувала для ЧЕЛАЙН Марина Семененко, депутат Чернігівської міськради, учасниця акції.

Традиційно активісти Чернігова збиралися під стінами міськради щосуботи. Утім, віднедавна акцію перенесли – тепер вона відбувається у вівторок, під час проведення загальноміської наради Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійний ярмарок: у школі на Чернігівщині зібрали більше 50 тисяч гривень на допомогу ЗСУ

«Вирішили відтепер збиратись по вівторках о 8:00 під час загальноміської наради. Адже були дорікання містян у коментарях, що в суботу проводити акцію недоречно, бо в міській раді нікого нема. Вчора, до речі, активісти хотіли виступити на нараді, пішли. А виявилося, що її раптово перенесли на 10:30, хоча за день до того ми перевіряли і на сайті міської ради стояв час 8:00. Кажуть, хтось не дуже любить активістів на Магістратській, 7», – пояснила для ЧЕЛАЙН депутат Марина Семененко.

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Фото Марина Семененко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button