Суспільство

13 дітей-сиріт із Чернігівщини отримають соціальне житло

Нові помешкання для 13 сиріт із міста Чернігова, Козелецького та Сосницького районів закуплять місцеві органи влади до кінця року.

Таке рішення вчора, 12 грудня, підтримала комісія щодо визначення об’єктів, на які буде спрямовано у поточному році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

На придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Чернігівщині цьогоріч із державного бюджету виділено понад 5,7 мільйонів гривень. Відповідний порядок та умови надання субвенції визначений постановою уряду.

Так, в обласному центрі планується придбати три квартири, в яких житимуть 11 осіб вищевказаної категорії, серед них – дитина з інвалідністю.

Ще одна квартира буде куплена в селищі Козелець, а також житловий будинок у Сосницькому районі.

Наразі місцевими органами влади відібрані житлові об’єкти та сформовані пакети необхідних документів. Найближчим часом кошти субвенції будуть перераховані місцевим бюджетам для придбання житла.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button