Суспільство

13-й батальйон три роки на захисті країни (Фото)

У квітні 2014 року розпочав свій героїчний бойовий шлях Чернігівський 13-й батальйон територіальної оборони, який згодом було реорганізовано в окремий мотопіхотний батальйон Збройних сил України.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Бійці батальйону одними з перших потрапили на фронт три роки тому. Хоча це військове формування спершу призначалося для захисту населення в межах області.

І сьогодні військовослужбовці славетного 13-го на захисті країни.

Із нагоди третьої річниці від дня створення батальйону в минулі вихідні відбувся патріотично-культурний захід «Перший батальйон Чернігівщини».

Висловити вдячність бійцям зібралися представники влади, волонтери, громадськість. Серед головних героїв заходу — члени громадської організації ветеранів АТО «Спілка 13 БТРО».

Біля меморіальної стели загиблим учасникам АТО присутні згадали загиблих Героїв поіменно, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти.

У кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді під час урочистостей військовослужбовцям 13-го батальйону вручили почесні відзнаки «За оборону Дебальцевого». Продовжився захід патріотичною концертною програмою.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button