Суспільство

16 хворих учнів: ситуація з гепатитом у 7-й школі на сьогодні

Станом на 28 жовтня в лікувальному закладі з діагнозом гепатит «А» на лікуванні перебувають 16 учнів ЗОШ № 7 міста Чернігова. Діти перебувають в інфекційному відділенні обласної дитячої лікарні, їм призначене відповідне лікування.

Із метою недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит А, згідно з вимогами санітарного законодавства, в навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи. Навчання не припинялося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний освітянин Чернігова прокоментував спалах гепатиту у школі №7

Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету.

Із учнями, батьками та персоналом школи проведено санітарно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни.

Директорка ЗНЗ №7 Наталія Колотило зазначила: щойно стало відомо про перший випадок захворювання, всі відповідні служби міста прибули до школи й оперативно провели всі необхідні дослідження та дезінфекцію. За її словами, у школі введений посилений режим прибирання приміщення. Усі вказівки санепідемстанції та Держпродспоживслужби виконуються.

«На особливому контролі у медичної сестри ті класи, в яких були виявлені випадки захворювання», – сказала Наталія Колотило.

А почалося все з хвороби працівниці харчоблоку. По допомогу до лікарів вона звернулася через кілька днів від початку захворювання.

Нагадаємо, гепатит «А» ще називають хворобою немитих рук, оскільки поширення хвороби пов’язане з недотриманням правил особистої гігієни.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button