Суспільство

30 років без громадянства: на Чернігівщині мігрантка нарешті отримала документи

Днями в УДМС у Чернігівській області сталася довгоочікувана подія – вперше в Чернігівській області документовано особу без громадянства посвідкою на тимчасове проживання у відповідності до прийнятого в цьому році Порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

Так склалася доля, що на початку 90-х років, пані Тетяна разом із своїми рідними мала залишити свій дім в Киргизстані та знайти нову Батьківщину на Україні. Однак, проблеми із наявними документами створили ситуацію, що майже чверть сторіччя пані Тетяна проживала без діючого паспортного документу, фактично, існувала поза правовими рамками нашої країни та не мала доступу до базових соціальних благ гарантованих державою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейний бізнес по-чернігівськи: родина виготовляє дерев’яні подарунки та декор (Фото)

Після звернення пані Тетяни до УДМС у Чернігівській області 6 місяців тому, працівниками відділу у справах іноземців та осіб без громадянства було проведено ряд процедур відповідно до вимог чинного законодавства, в результаті чого, рішенням ДМС України її було визнано особою без громадянства.

Пройшовши нелегкий життєвий шлях, вже сьогодні, пані Тетяна з омріяним документом – посвідкою на тимчасове проживання в Україні, яка посвідчує особу, визначає її правовий статус та відкриває двері до реалізації прав і свобод як на території України так і в світі.

УДМС у Чернігівській області щиро вітає пані Тетяну та зазначає, що з введенням в дію нової процедури визнання особою без громадянства в Чернігівській області вже звернулось 12 осіб із заявою про визнання їх особами без громадянства (на сьогодні двоє заявників набули даний статус, решта справ перебуває на розгляді).

Міграційна служба Чернігівщини звертається до мешканців області та вкотре наголошує про необхідність дотримання вимоги щодо наявності документів підтверджуючих особу та у разі виникнення питань завжди раді допомогти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button