Суспільство

Активісти збирають кошти на Скорботну Корюківську Ікону Божої Матері

Користувач Facebook Віктор Татарин оприлюднив у мережі цікавий пост. Він повідомляє, що наближається 75-та річниця Корюківської трагедії, однієї з найбільших трагедій Другої світової війни.

«Пам’ять про події 1-3 березня 1943 року житиме вічно. Як нацистська влада в особі нацистської окупаційної адміністрації, так і комуністична влада в особі партизанського з’єднання під командуванням О. Федорова є винними у трагедії, яка тоді розгорілася. За свідченням істориків, Корюківська трагедія за масштабами є найбільшою в історії Другої світової війни. Радянське керівництво, до останнього дня існування СРСР, замовчувало історію цього звірства. Близько семи тисяч мирного населення стали жертвою протистояння двох режимів. 27-го лютого 1943 року радянські партизани розгромили корюківський окупаційний гарнізон. Нацисти ж 1-го березня вирішили поквитатися за дії партизан. Таким об’єктом агресії стали мирні мешканці поліського містечка»,– йдеться у пості.

Також автор повідомляє про те, що Свято-Вознесенська громада Української Православної Церкви Київського Патріархату з початку свого існування від 2005 року молилася за упокій жертв Корюківської трагедії. Свято-Вознесенська громада Української Православної Церкви Київського Патріархату спільно з громадськими організаціями Корюківщини ініціює створення пам’ятної Корюківської Скорбної Ікони Божої Матері та усіх праведників, котрі впали жертвою комуністичного й нацистського режимів ранньою весною 1943 року.

«Свято-Вознесенська громада Української Православної Церкви Київського Патріархату, ГО «Медіа-центр «Свобода слова нового століття» звертаються до меценатів – підприємств різних форм власності й організацій – фінансово підтримати даний проект, який спрямований на виховання підростаючого покоління і на увічнення пам’яті загиблих під час Корюківської трагедії. У рамках проекту на заходи щодо вшанування жертв та освячення Скорботної Корюківської Ікони Божої Матері будуть запрошені представники вищого духовенства УПЦ КП, інших Церков та іноземні гості.

За довідками звертатися до настоятеля Свято-Вознесенського Храму УПЦ КП протоієрея Тарасія Баїка за номерами телефонів: +38 066 719 34 24, +38 097 787 76 28», – повідомляється у пості.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button