Суспільство

Анонсованих урядом світловідбивних жилетів чернігівські учні початкових класів не отримали

Навесні під час проведення всеукраїнської Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху урядом було ухвалено рішення ввести правило для дітей 1-4 класів носити в темну пору доби спеціальні світловідбивні жилети, аби бути помітними для водіїв і учасників дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадських закладах з’являться зручні сповивальні столики для немовлят

«З 1 вересня 1-4 класи, всі учні мають бути зі спецжилетами, які дадуть можливість дитині бути помітною в темну пору доби, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман. – Треба створити систему захисту дітей. Питання безпеки на дорогах тут має надважливе значення».

Жилети мають бути індивідуальними та безкоштовними.

За кілька днів до початку нового навчального року журналісти ЧЕline поцікавилися в головного освітянина міста Василя Білогури питанням забезпечення світловідбивних жилетів учнів чернігівських шкіл.

«Заява така від прем’єр-міністра була, але жодних рішень або якихось нормативних документів нам не надходило», – повідомив Василь Білогура.

Проте, зважаючи на важливість й актуальність цього питання, Василь Білогура зазначив, що у Чернігові діє проект Traffic Challenge, в рамках реалізації якого у співпраці з патрульною поліцією на почату минулого навчального року школярів почали забезпечувати подібними жилетами. Почали з закладів, розташованих поруч із проїзною частиною. Таким чином, школи отримали по 1 комплекту, це 30 жилетів.

Ще статті по темі

Back to top button