Суспільство

«Антигерої» Чернігівської міськради: хто з депутатів пропустив найбільше сесій

Відвідуваність сесійних засідань – один із головних індикаторів роботи депутата місцевої ради. Кожен депутат розуміє: прогули або неякісна робота можуть безпосередньо вплинути на подальшу політичну кар’єру та результати наступних місцевих виборів.

ГО «Агенція міських ініціатив» проаналізувала результати відвідувань депутатами Чернігівської міської ради сесійних засідань у 2019 році (січень-жовтень включно).

Одразу двоє депутатів цього року пропустили понад половину сесійних засідань.

Абсолютним антигероєм цього рейтингу є позафракційний депутат Андрій Заїка, який не був на жодному засіданні міської ради. Тобто пропустив 100% засідань сесій у зазначений період.

Андрій Заїка був обраний за списками політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», пізніше був виключений із фракції. А нині він узагалі не депутат міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сесії Чернігівської міськради будуть «звільняти» депутата

На другому місці за кількістю прогулів – представник фракції ВО «Батьківщина» Микола Миргородський. Був присутній лише на одному засіданні, відповідно, 89% засідань він пропустив.

Одразу троє депутатів пропустили по 4 засідання (44%):

Віктор Акименко від фракції ВО «Батьківщина» не вказав причини прогулів.

Володимир Зуб від фракції «Об’єднання «Самопоміч» зазначив, що двічі був у відряджені, ще два прогули з невідомих причин.

Ярослав Ковтун від фракції «Демократичний Альянс» так само пояснив, що двічі був у відряджені, а двічі пропустив засідання з невідомих причин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button