Суспільство

Атрошенко і «Батьківщина» прокоментували затримання депутата на хабарі

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко сьогодні, 16 травня, на засіданні виконкому прокоментував вчорашнє резонансне затримання депутата міської ради від фракції «Батьківщина» Івана Бакшуна та керівника КП «Чернігівбудінвест» Валерія Горбатова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельна карма: на хабарі затримали депутата Чернігівської міськради Бакшуна і його соратника

«Відбулась подія, але потрібно завжди залишатись людьми», — сказав мер і попросив не політизувати подію.

Представник партії «Батьківщина» Юрій Власенко заявив, що затримання – це тиск на депутата. Також сказав, що правоохоронці затримали пана Бакшуна в день народження дочки депутата.

Як вже повідомлялося, Іван Бакшун вже тривалий час займався корупційними земельними оборудками. Саме через нього у Чернігові вирішувалися питання із продажем чи виділенням землі. Звичайно, не безкоштовно. В кулуарах говорять, що «земельний барон» Бакшун є тіньовим касиром міського голови Владислава Атрошенка. Адже навіть найбільш резонансні та скандальні земельні питання на сесіях міськради знаходили підтримку у підконтрольних меру депутатів.

Яскравий приклад – ситуація із скандальним садівничим товариством «Грім-Віра». В результаті грандіозної земельної афери земельні ділянки у мальовничому місці замість простих чернігівських дачників отримали багатії із столиці, бізнесмени із Прилук та пов’язані із депутатами міськради люди. Тому рано чи пізно махінаціям пана Бакшуна та його посіпакам мав прийти кінець. Тепер справа за судом. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років.

Ще статті по темі

Back to top button