Суспільство

Аварія на підземних мережах: відсьогодні вулиця Котляревського у Чернігові перекрита

На вул. Котляревського в Чернігові виникли явища, які свідчать про імовірну розгерметизацію підземних мереж. А саме, на ділянці проїжджої частини в 30 метрів — 6 місць просідання ґрунту й навіть провалів асфальтного покриття. Ці просідання збільшуються, що свідчить про можливу загрозу подальшого руйнування дороги і навколишньої інфраструктури.

Щоб цьому запобігти, комунальне підприємство «Чернігівводоканал» за дорученням міста відзавтра розпочне аварійно-ремонтні роботи на цій вулиці.  У зв’язку з необхідністю їх проведення учора, 24 червня, виконком міської ради на позачерговому засіданні дав цьому підприємству дозвіл на перекриття руху на ділянці вул. Котляревського від пр. Миру до вул. П’ятницької з 25 червня по 15 липня.

— Ми не знаємо ще на 100%, чи це мережі саме Водоканалу. Можливо, й ТЕЦ чи ще чиїсь. Оскільки є загроза руйнації, Водоканал почне роботу і ми по ходу цих робіт з’ясуємо. Я прошу робити фото- і документальну фіксацію виконаних робіт, щоби потім власник мереж компенсував їх вартість, — зазначив на засіданні виконкому міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні повернули додому бабусю, яка загубилася

Також він доручив по можливості скоротити строк робіт і, відповідно, перекриття руху – оскільки у місті в літній період і так багато перекритих ділянок доріг.

Як нам уточнили в КП «Чернігівводоканал», сьогодні працівники цього підприємства для діагностування пошкоджень залили кілька кубометрів води в провал, що утворився в асфальті на дорозі. Ця вода не затримувалася, а зразу пішла вниз — тобто просідання дороги пов’язане з досить великого об’єму пустотою під або поряд із нею. Точніше стане відомо тільки після розриття місця просідань.

У зв’язку з перекриттям ділянки вул. Котляревського відбудуться зміни в русі громадського транспорту.

Автобуси міського маршруту № 27 «Олександрівка – Лікеро-горілчаний завод» будуть рухатися по вулицях С. Русової, П’ятницькій, Котляревського і далі – за своїм маршрутом у прямому та зворотному напрямках.

Зупинки «вул. Котляревського» та «Готель Градецький» автобусним маршрутом № 27 обслуговуватись не будуть.

Просимо врахувати це при плануванні своєї поїздки та заздалегідь виходити на найближчу зупинку. Довідки щодо змін у русі громадського транспорту — за телефоном 675-013.

1f1728e390c12fffc435662bf20e94e0-max

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button