Суспільство

Автобусний маршрут №24 матиме постійного перевізника на найближчі 5 років

У результаті конкурсу на обслуговування автобусних маршрутів, який відбувся в Чернігівській міській раді 23 липня, визначений перевізник на автобусний маршрут №24 (Залізничний вокзал – Півці). Ним стало ПрАТ «Таксосервіс». Це був єдиний претендент на обслуговування цього маршруту. Також підприємство надало всі необхідні документи, які підтверджують відповідність умовам конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки роботи транспорту Чернігівської області за перше півріччя в цифрах

Обслуговувати інший маршрут, винесений на цей конкурс — №24-а (Залізничний вокзал – вул. Захисників України, через Півці) – бажаючих не знайшлося.

Маршрут №24 – єдиний до Півців. Тому після того, як нещодавно він залишився без постійного перевізника, транспортне управління міської ради тимчасово призначило для обслуговування цього маршруту інше автопідприємство, яке мало вільний транспорт. Вивільнені автобуси має саме «Таксосервіс», який провів оновлення свого транспорту на маршруті №37. До речі, виконуючи свою інвестиційну програму, за останніх 2 роки цей перевізник придбав і поставив на лінію аж 9 нових низькопідлогових автобусів середньої місткості «ATAMAN». Тепер вивільнені після цього автобуси середньої місткості (Еталони і ПАЗи) будуть у числі тих,що возитимуть пасажирів до Півців.

Договір з перевізником укладатиметься на 5 років.

Оголошуючи результати конкурсу, голова конкурсного комітету – заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко наголосив на тому, що перевізник має забезпечувати не тільки наявність автобусів на маршруті, а й дотримання всіх вимог міста щодо їх санітарно-технічного стану і зовнішнього вигляду та поведінки водіїв. Окрім того, до завершення карантину мають виконуватися норми щодо регулярної дезінфекції транспортних засобів, маскового режиму в них і обмеження кількості пасажирів.

Щодо маршруту №24-а, який не знайшов перевізника, а також інших незатребуваних маршрутів керівник Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради визначатиметься окремо. За словами керівника управління Олександра Рижого, буде або оголошення ще одного конкурсу, або пропозиція до транспортної ради про зміну в маршрутну мережу Чернігова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button