Суспільство

Багатодітну матір із Чернігівщини позбавили «дитячих» через подаровану державою пральну машинку

Багатодітна родина Світлани Степашко з села Іваниця отримала в подарунок від держави пральну машинку.

Подарунок вона отримала ще торік. «Народити та виховати дітей, направити їх на добру дорогу в життя – найважча праця, що потребує багато зусиль. І вручення таких подарунків – це допомога в поліпшенні житлових і соціально-побутових умов, згідно з Комплексною обласною Програмою підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми. Родини надзвичайно задоволені таким необхідним для них подарунком», — написали тоді в пресрелізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатодітна родина Бобровиччини отримала допомогу

Однак, як з’ясувалося згодом, такий подарунок «вийшов боком» багатодітній родині.

Як розказала Світлана Степашко, кожні 6 місяців вона переоформлює «дитячі» — державну соціальну допомогу. Однак цього разу їй відмовили у виплаті допомоги, сказавши, що вона не задекларувала дохід більше ніж у 5 тисяч гривень.

Як виявилося згодом, ця пральна машинка і вважається доходом родини.

Таким чином родині Степашко відмовили в наданні матеріальної соціальної допомоги, ще й вимагають повернути частину грошей, які їй виплачували раніше.

«І чим мені дітей ті 6 місяців годувати? «Пралкою»? Миколая скоро… Новий рік йде… Як мені дітям пояснити, чому Дід Мороз нічого не приніс?? Забирайте ту машинку та поверніть мені те, що забираєте!», — каже жінка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button