Суспільство

Байден підписав закон про ленд-ліз у присутності конгрес-вумен, яка родом із Чернігівщини

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. До підписання історичного документу причетна і американська політикиня родом із Чернігівщини, повідомляє Час Чернігівський.

Нагадаємо, минулого тижня Палата представників США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскурсії Ніжином відновлено

На фото, що поширила прес-служба Білого дому, Байден в овальному кабінеті підписує той самий документ. На фото крайня справа – Вікторія Спартц, конгресвумен родом із Чернігівщини.

Вікторія Спарцт народилась у Носівці. Школу закінчила у Чернігові, виш – у Києві, а з майбутнім чоловіком-американцем познайомилася в потязі.

Займалася підприємництвом у галузі нерухомості і сільського господарства.

В США збудувала кар’єру політика, чотири роки тому вона стала сенаторкою в Конгресі штату Індіана, а у 202о році року увійшла до Палати представників головного законотворчого органу США від республіканської партії.

У квітні Вікторія Спарц приїжджала до України, побувала і у Чернігові.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button