Суспільство

Батьків чернігівських учнів штрафуватимуть за прогули дітей

Прогулювати уроки може виявитися фінансово невигідно. Кабінет Міністрів України готує постанову №684, де зазначається, що батьки школярів платитимуть штрафи за систематичні пропуски шкільних занять їхніми дітьми.

У постанові зазначають, що за відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль із невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов’язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті, за потреби, – повідомити поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурток не для всіх: чернігівські школярі не можуть потрапити до класу робототехніки

Поважними причинами для відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок із батьками або інші сімейні обставини. У такому випадку один із батьків зобов’язаний повідомити шкільну установу про те, що дитина буде відсутньою, та надати письмову заяву.

Якщо дитина не відвідувала уроків через хворобу, зверталася до лікаря, то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їхнім наглядом.

Якщо ж дитина пропускає заняття без поважної причини, то батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності. Перший раз суд може призначити попередження або штраф розміром від 850 гривень до 1700 гривень. Якщо ситуація повториться, то батькам загрожує серйозний штраф розміром від 1700 гривень до 5100 гривень без судового збору.

Чернігівські освітяни про постанову нічого не знають і коментувати таку можливість не захотіли.

За інформацією «РБК-Україна» та 5.UA

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button