Суспільство

Батуринська ОТГ отримала у своє підпорядкування медичні заклади

*Актуально

Батуринська ОТГ отримала у своє підпорядкування медичні заклади, розташовані на території громади. Як повідомив Батуринський міський голова Леонід Душа (представник «Нашого краю»), відповідне рішення схвалено під час засідання Бахмацької районної ради.

За його словами, громада тепер утримуватиме лікарню, розташовану у Батурині, та ФАПи у селах громади (Матіївці, Городищі та Часниківці).

«З ініціативою передачі лікарні та ФАПів на баланс громади виступили ми та фракція «Нашого краю» у Бахмацькій районній раді. І тепер громада утримуватиме медзаклади та відповідатиме за надання медичних послуг, як свого часу це було зроблено із освітніми закладами», — уточнив Леонід Душа. Він додав, що процес передачі закладів ОТГ був не таким і простим, адже районна влада вкрай неохоче поділилася повноваженнями, за які раніше відповідала.

Згідно зі схваленим рішенням, Батуринській міській раді та комунальному закладу «Бахмацький районний центр медико-санітарної допомоги» доручено у місячний термін здійснити прийняття-передачу майна, відповідно до бухгалтерських стандартів України.

Допомогу у прийнятті цього рішення також надала керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button