Суспільство

«Бажаю дочекатися коханих»: чернігівці розповіли, чи відзначають і що дарують у Валентинів день

Валентинів день, 14 лютого, доволі популярний у сучасному світі. Адже свято легке й позитивне. До того ж, маємо зайву нагоду освідчитися в коханні своїй половинці. Також цього дня існує традиція дарувати приємні подарунки своїм коханим. А чи відзначають це свято чернігівці та що дарують своїм коханим і які подарунки отримують натомість?

Михайло Жирохов, військовий експерт

Та якось склалося так, що саме це свято прижилось у нашій родині. Без прив’язки до чогось конкретного. Даруємо, як і кожного року завжди якісь милі дрібнички.

Олена Терещенко, письменниця

Так, День святого Валентина завжди святкуємо з чоловіком. Це чудове романтичне свято. звісно, говорити про кохання треба завжди. але це ще один символічний день, бо за щоденною рутиною часу на романтику не завжди вистачає. Але зараз чоловік далеко, служить у ЗСУ, тому подарунками обмінятися не вдалося. Просто привітали одне одного телефоном. І це ще добре, що маємо таку можливість. Тому всім, хто чекає і цього дня не може бути поруч зі своєю другою половинкою, бажаю дочекатися коханих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт у навчальному закладі: в Іванівській громаді один з учнів ліцею побив дівчину

Сєргєй Карась, журналіст

Нещодавно, 25 січня, якщо бути точним, із дружиною відзначили «мідне» весілля (сьому річницю шлюбу), тож, скажімо так, основні подарунки були там. Сьогодні я прокинувся, а на ноутбуці Марія (так звати мою дружину) лишила мені невеличкий солодкий подарунок і листівку. Я їй теж приготував подарунок. Але оскільки даруватиму пізніше, то наразі не казатиму, що це. А загалом хоч глибокого змісту у День Валентина я не вкладаю, свято, як на мене, потрібне хоч би тому, що додає трохи позитиву в наші, на жаль, не надто позитивні будні (хоча кажуть, що сьогодні «Цезар Куніков» поповнив підводний флот Росії – теж непоганий позитив.

Вадим Балінський, працівник сфери охорони здоров’я

День Валентина не святкуємо, адже цей дядько – католик і ще й нетрадиційної орієнтації, бо по-тихому благословляв чоловіків. Тому нічого нікому не дарував і нічого не очікую в подарунок.

Марія Шевченко, пенсіонерка

Керуючись роз’ясненням ПЦУ, сьогодні не святкуємо День Валентина. Хоча пиріжки печу і для чоловіка, і для ЗСУ !

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button