Суспільство

Бездротові авто зарядки для iPhone і як вони працюють

Бездротові зарядні пристрої – один із трендів у сучасних мобільних технологіях. Завдяки цим простим компонентам інженери дозволили власникам смартфонів позбавитися однієї з найбільших проблем, пов’язаних із підзарядкою гаджетів. І ім’я цієї проблеми – кабелі. 

Вони не особливо заважають, коли їх 1-2, але якщо доводиться заряджати більше пристроїв, проводи починають заплутуватися. До того ж, користуватися смартфоном при підключенні до мережі по кабелю просто не можна. Так як це призводить до цілком очевидних поломок як конектора на дроті, так і самого роз’єму на смартфоні. Подібне трапляється з усіма смартфонами, у тому числі з iPhone.

Але найбільше практичне застосування бездротові зарядні пристрої знайшли в автомобілях. Завдяки їм стало можливо позбутися не найвдаліших інженерних рішень при спробі поєднати автомобільний утримувач та зарядний пристрій. Так як швидко відповісти на дзвінок, просто знявши смартфон із зарядки та розпочавши розмову, з підключенням по дроту просто неможливо. 

Це або викликає незручності у водія, або призводить до висмикування кабелю з роз’єму. Що є небезпечним для цілісності мобільного гаджета. Зате з бездротовою зарядкою, що особливо працює за технологією MagSafe, у власників iPhone проблем точно не буде.

Які переваги бездротової автомобільної зарядки для iPhone?

Основна перевага автозарядки для смартфонів, яка працює за бездротовою технологією, зокрема і від бренду Apple, полягає в тому, що вона поєднана з автотримачем, про що вже йшлося вище. Завдяки цьому гаджет можна просто зафіксувати на кріпленні і користуватися ним в дорозі в будь-якому зручному положенні, не перериваючи зарядку. 

Більшість моделей дає змогу повернути пристрій як в альбомне, так і в портретне положення. А в разі потреби смартфон можна швидко зняти із зарядного майданчика, не ризикуючи висмикнути дріт. Ба більше, якщо ваш iPhone сумісний з MagSafe, то він точно не впаде з майданчика навіть у разі сильної тряски через погані дорожні умови.

При цьому живлення така бездротова зарядка отримує від автомобільного прикурювача, що дозволяє оптимізувати простір в машині. Достатньо просто прокласти провід по панелі приладів прямо до автотримача. А з передачею живлення до пристрою аксесуар вже впорається сам.

До того ж, купити такий автотримач стало сьогодні простіше нікуди. Навіть незважаючи на той факт, що у бренду Apple їх часто не буває у продажу, а от в онлайн-каталогах, таких як  сайт MacInCase, їх можна знайти у великому асортименті. Враховуючи, що вартість таких зарядних пристроїв досить невисока, до того ж замовити їх можна одразу з доставкою Києвом кур’єром до дверей або по всій іншій Україні – поштою.

Як працюють бездротові зарядки в автомобілі для iPhone?

Фактично, системи зарядки «по повітрю» для домашнього та офісного використання практично не відрізняються від аналогів, які застосовують в автомобілях, крім форм-фактора. У той час, як прості бездротові зарядки та док-станції потребують поверхні для установки, авто зарядки для смартфонів, у тому числі і Apple, за допомогою фіксатору кріпляться на решітку системи охолодження всередині салону. Або, але такі моделі зустрічаються рідше, прямо на торпедо за допомогою присоски або двостороннього скотчу. Ну і, звичайно ж, їм для роботи потрібний менш потужний струм.

З технологічної точки зору бездротові зарядні пристрої в автомобіль являють собою такі самі «таблетки», як і їх настільні аналоги. Фактично, це набір тонких котушок, встановлених усередину спеціального майданчика, щопередає електроенергію на смартфон. І вся передача заряду відбувається між двома такими наборами. Другий набір котушок встановлюється в самому смартфоні, а потім, регулюючи подачу струму за допомогою контролера, відправляє заряд до батареї.

При цьому зарядні пристрої подібного плану мають у комплекті, як правило, блок живлення для прикурювача і часто стандартний USB кабель. Такий самий, як для підключення мобільних гаджетів до зарядки або ПК — з його допомогою можна підключити, наприклад, бездротову зарядку до сумісного роз’єму на магнітолі, щоб звільнити прикурювач. В обох випадках продуктивність на виході більш ніж достатня для підтримки гідної потужності зарядки від 5 і 7.5 Вт, залежно від моделі.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button