Суспільство

Безпечна ялинка: як встановити лісову красуню вдома

Нового року без ялинки вже ніхто собі не уявляє, адже це головний святковий атрибут. Ще з дитинства кожен пам’ятає, як у залі дитячого садка або школи стояла завжди красиво прикрашена новорічна ялинка до самої стелі. Ось тільки у більшості квартир такої красуні не поставиш. А свята хочеться усім. Тож пропонуємо кілька нехитрих порад, як зустріти Новий рік із вічнозеленим деревцем, щоб усі домочадці були задоволені. Адже неправильно встановлена ялинка може не на жарт зіпсувати свято.

Поради щодо вибору

Для початку треба визначитися, яка ялинка у вас буде: штучна чи жива. Штучне дерево практичніше і довговічніше. Але перед покупкою треба подивіться, щоб воно не почало обсипатися при першому дотику. До того ж, надалі потрібно буде знайти місце для його зберігання.

Натомість, купуючи живу ялинку, ви принесете у дім чудовий аромат хвої. Але якщо її неправильно встановити, то через день голки на ній почнуть обсипатися.

Також, якщо в квартирі мало місця, краще купити невелику ялинку, яку можна буде поставити на стіл – як новорічний букет.

Якщо дерево купили заздалегідь, а встановлювати плануєте лише 31 грудня, залиште його на балконі або на дачі, на морозі. І не заносьте ялинку з вулиці відразу в тепле приміщення, оскільки перепад температур погано вплине на хвою. Нехай ялинові лапи відійдуть від морозу протягом півгодини в більш прохолодному приміщенні.

Найкраще живе дерево поставити у ємність із вологим піском. У діжку або відро насипаєте пісок і зволожуєте його водою. У воді можна попередньо розвести кілька таблеток аспірину. По мірі висихання піску його потрібно змочувати водою.

Можна встановити ялинку прямо в воду, як живі квіти. Ось один із варіантів, для невеликого дерева такий: щоб ялинка довго радувала погляд, необхідно періодично обприскувати гілки водою і не тримати їх поблизу обігрівальних приладів.

Ялинку треба розміщувати на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися стін і стелі і були на безпечній відстані від електроприладів.

Якщо в будинку є діти і домашні тварини, то деревце краще зафіксувати. Якщо воно високе, то можна вкрутити гачок у стелю і прив’язати верхівку до гачка. При встановленні ялинки в куток або на комод, теж прив’яжіть до чого-небудь, щоб, граючись, діти або тварини не перекинули ялинку на себе, а крихкі прикраси не розбилися.

Прикрашання новорічної красуні

Прикрашаючи деревце, дотримуйтеся послідовності: спочатку новорічна електрична гірлянда, потім іграшки та серпантин. Якщо в будинку є малюки, не чіпляйте скляні ялинкові іграшки, прибережіть їх до наступного Нового року.

Також варто пам’ятати, що на ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні, прикрашати її легкозаймистими матеріалами. Не можна користуватися несправними або саморобними електрогірляндами. А ось діти можуть перебувати біля ялинки з увімкненою гірляндою тільки в присутності дорослих. Також, гірлянду треба вимикати, коли виходите з кімнати.

Пам’ятайте: добре підібрана та правильно встановлена новорічна ялинка прикрасить ваш будинок і продовжить відчуття зимового свята.

Ще статті по темі

Back to top button