Суспільство

Безробітні Чернігова навчаються на водіїв тролейбусів

Сталим попитом на ринку праці Чернігова користуються водії тролейбусів.

Підготувати потрібних працівників і укомплектувати вакансії КП «Чернігівському тролейбусному управлінню» вже не вперше допомагає служба зайнятості.

Наразі за її направленням 12 безробітних чернігівців освоюють нову для них професією. Під час навчання, що розпочалося 20 березня і триватиме майже півроку, слухачі опанують теорію й отримають практичні навички. За цей час вони ознайомляться з низкою дисциплін, зокрема основами галузевої економіки і підприємництва, правових знань, а також з інформаційними технологіями, будовою та технічним обладнанням тролейбуса, правилами дорожнього руху, охороною праці, основами безпеки руху та правилами обслуговування пасажирів. Теоретичний курс безробітні опановують на базі КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат».

До речі, це єдиний навчальний заклад в області, що навчає водіїв тролейбуса. Потім, на виробничій практиці, слухачі закріплять здобуті знання та вчитимуться керувати тролейбусами й обслуговувати їх. Стажуватимуться вони в КП «Чернігівське тролейбусне управління», куди за направленням служби зайнятості і будуть працевлаштовані після успішного складання всіх іспитів.

Навчаються безробітні безкоштовно – за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Валентина Федусь

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button