Суспільство

Біля Красного та Киселівки будуть зважувати фуру в русі (Фото)

У 2022 році на Чернігівщині будуть облаштовані ще два майданчики для зважування фур у русі:

а/д М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі — км 127+200 — км 127+500 — поблизу с. Красне;

а/д Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч — км 10+000 — км 11+000 — між с. Новоселівка та с. Киселівка.

Роботи були розпочаті у минулому році. Встановлені металеві рамки. У цьому році проводитимуть роботи з дорожнім покриттям та встановлюватимуть електроніку.

Підрядна організація — ТОВ «Інтеграл Сістемс».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вперше провели інституційний аудит школи

У 2021 році WIM-майданчик був облаштований на автомобільній дорозі Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Пирятин між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району. У 2020 році був встановлений перший в області WIM-комплекс у Чернігівській області біля села Кіпті на початку траси М-02 Кіпті — Глухів – Бачівськ. Повністю пройшов усі калібрування та розпочав роботу навесні 2021 року.

Неконтрольований рух перевантажених транспортних засобів – одна з основних причин інтенсивної руйнації автомобільних шляхів. До того ж, перевантажена фура – загроза безпеці усіх учасників дорожнього руху.

WiM (weigh-in motion) — це розумна система комплексного збору інформації про транспорт, що рухається автошляхами. Вона здійснює контроль руху авто у реальному часі, автоматично фіксує порушення (номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість тощо).

Основа роботи WiM — це майданчик для динамічного зважування. Саме через нього збираються всі дані, які потім передаються в програмний центр обробки інформації. За структурою, майданчик є своєрідним апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button