Суспільство

Біодослідження за сучасними стандартами: в лікарні однієї з громад Чернігівщини з’явиться лабораторія за 4 мільйони гривень

Бобровицька міська рада підтримала рішення про виділення чотирьох мільйонів  гривень на придбання бактеріологічної лабораторії для КНП «Бобровицька опорна лікарня».

Про це повідомляє Бобровицька територіальна громада.

Придбання лабораторії зумовлене новими вимогами Національної служби здоров’я України, згідно з якими така лабораторія має бути в медичному закладі.

Для виявлення патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, що можуть бути причиною різних інфекційних захворювань, у лабораторії проводитимуть дослідження різного біологічного матеріалу за новими стандартами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали 45-річного чоловіка, який мало не зарізав свою матір (Відео)

Це дасть змогу робити всі необхідні обстеження для жителів громади, а також у закладах освіти, медицини, ресторанного бізнесу та торгівлі.

«Зважаючи на те, що таких лабораторій дуже мало в області, це сприятиме розвитку нашої лікарні, адже будуть створені умови для підписання більшої кількості договорів із НСЗУ, а також з’явиться можливість для залучення додаткових коштів за рахунок підписання договорів із медичними закладами інших громад», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button