Суспільство

Брижинський розкритикував Чернігівську міськраду за непідготовлені бомбосховища

Місяць тому голова Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський провів перший рейд по укриттям та сховищам міста. Перевірив як найпростіші укриття, так і штатні бомбосховища за адресами, які вказували самі громадяни міста.

За результатами було надано доручення відповідним службам привести до ладу ці конкретні укриття та виправити недоліки.

Про це Дмитро Брижинський повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні проїхав за тими ж адресами, щоб перевірити виконання доручень. Результат – незадовільний. Від сховища на Шерстянці знайшовся ключ, були очищені від сміття вентиляційні канали, підметено всередині. Є лави для сидіння, але на ту кількість осіб, які можуть скористатися сховищем, їх явно не достатньо. Відсутня питна вода. У другому сховищі незавершені роботи з ремонту електромережі та протікання каналізації. Але навіть через рік після закінчення бойових дій у Чернігові воно не прибране, захаращене сміттям», — зазначає Дмитро Брижинський.

Мешканці будинків підтверджують, що в період активних бойових дій у цих укриттях ховалися сотні людей. А через рік у них максимум що зробили – це підмели та поставили лави. Декому пощастило і їм виділили генератор. Однак пальне люди змушені були купувати самі.

«Загалом місто не має єдиної технічної схеми та правил облаштування сховищ, хоча б штатних. Їх у місті 98. І 38 із них – державної та комунальної власності. Але безвідповідальність, неякісне виконання робіт, бездіяльність або ж просте небажання звертатися до відповідних служб та вирішувати питання задля власної безпеки породжують негативні наслідки. Відповідальність перекладається на інших, знаходяться відмовки. Складається враження, що для деяких керівників війна в Україні закінчилася. Проте відсутність обстрілів міста не означає стовідсоткову безпеку містян у той час, як вся країна знаходиться у стані війни, а народ працює на перемогу. За невиконання доручення буду звертатися до правоохоронних органів щодо надання оцінки бездіяльності служб міської ради», — йдеться у дописі.

Ще статті по темі

Back to top button