Суспільство

Чай, печиво і ковдра: де в Чернігові сховатись від морозу

Нещодавнє різке похолодання, коли стовпчики термометрів у Чернігові знижувались до мінус 15, а за містом сягали позначки -20, додало актуальності темі організації пунктів обігріву, які традиційно працюють у зимовий час і слугують прихистком для населення в люті морози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертви грипу: на Чернігівщині зафіксовано перші летальні випадки

За словами в.о. начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Олега Ольчедаєвського пункти обігріву вже працюють, навіть попри те, що необхідність їх встановлення настає тільки після мінус 15.

«Сьогодні в Чернігові працюють шість цілодобових пунктів обігріву і два пункти працюють у робочий час. Щодо перших шести, то серед них чотири – приймальні чотирьох лікарень №1, №2, №3, №4, а ще два – приміщення громадської організації соціальної адаптації бездомних і безпритульних по вулиці Святомиколаївська, 33 і КЛПЗ «Центр радіаційного захисту населення», що на Бобровиці. Два пункти, що працюють у робочий час, – територіальні центри соціального обслуговування населення Новозаводської та Деснянської райрад у місті Чернігові. Чому вирішили відкрити такі пукти насамперед у лікарнях? Тому що там можна не лише зігрітись, а й отримати першу медичну допомогу. У пункті люди можуть зігрітись, отримати ковдру, чай і печиво – максимум», – розповів Олег Ольчедаєвський.

Потреби у встановленні наметів для обігріву він не вбачає.

«У Чернігові в цьому немає потреби. Це не за містом. Будь-яка людина, яка замерзла, може зайти погрітись на хвилин 10-15 в магазин чи аптеку. Ніхто її звідти не виганятиме», – зазначив чиновник.

Ще статті по темі

Back to top button