Суспільство

Через ковід офіційний пункт обігріву в Чернігові цього року буде лише в центрі для бездомних і безпритульних

Офіційним пунктом обігріву в Чернігові цього року визначене тільки приміщення громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних» (вул. Святомиколаївська, 33), що діє цілодобово. Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради. З усіма протоколами комісії можна ознайомитися в розділі «Протоколи засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій». Рішення пов’язане з тим, що у зв’язку з карантинними обмеженнями установи, заклади, комунальні підприємства міста працюють у закритому режимі, що унеможливлює їх відвідування сторонніми особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погодуй пташку: «пункт обігріву» для пернатих (Фото)

Але в разі покращення епідеміологічної ситуації питання щодо розгортання додаткових пунктів обігріву буде винесено на розгляд міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій знову.

Водночас цим же рішенням комісія доручила керівникам усіх закладів та установ, на території яких раніше розміщувалися пункти обігріву, все-таки створити умови для їх роботи. А саме:

— визначити місця (приміщення) для обігріву в будівлях установ, організацій, закладів мешканців міста в разі низьких температур повітря;

— підготувати позначки «Пункт обігріву» та здійснити інструктаж персоналу, відповідального за їх функціонування;

— знайти можливість зарезервувати запас ковдр і заварки чаю для осіб, які потребуватимуть обігріву (під час роботи пунктів обігріву).

Відповідно до вимог нормативних документів, пункти обігріву мають бути відкриті за умови зниження температури повітря нижче як -15°С.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button