Суспільство

Через помилку працівника лісгоспу на Чернігівщині вирубали майже 500 дерев

Прокуратурою області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, допущеної працівником комунального лісгоспу, яка призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Так, у лютому 2017 року майстер лісу одного з комунальних лісогосподарських підприємств області при відведенні лісової ділянки під рубку допустив службову недбалість, невірно визначивши місце розташування та межі ділянки, у результаті чого на території державного лісгоспу незаконно зрубано 441 дерево листяних порід, чим державі спричинено збитки на суму майже 4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зносять здорові дерева

За результатами судового розгляду, вироком одного з районних судів області майстра лісу засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком  2 роки. Також обвинуваченому призначено два додаткових покарання, а саме штраф у розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у державних та комунальних лісогосподарських підприємствах строком на 2 роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button