Суспільство

Через страх суспільно корисних робіт мешканець Чернігівщини сплатив 23 тисячі боргу за аліментами

Після розлучення обов’язки щодо виховання та розвитку дитини здебільшого виконує той із подружжя, з яким чадо проживає. Деякі батьки, користуючись фізичною прірвою з дитиною, ігнорують і байдуже ставляться до її життя. Нагадують забудькуватим батькам про дітей фахівці юстиції, які стоять на сторожі економічних прав підростаючого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалився: патрульні у Чернігові затримали чоловіка, який не платив аліменти

Мешканець Новгород-Сіверського району тривалий час не сплачував своєму синові аліменти. Така ганебна поведінка чоловіка призвела до утворення 18-тисячного боргу перед хлопцем. Задля мотивації батька сплатити зазначену заборгованість державні виконавці наклали арешт на майно та рахунки неплатника, застосували обмеження в правах, а також нарахували штраф, сума якого сягнула 4 тисячі гривень.

«Вирішальним примусовим заходом стало складання фахівцями юстиції протоколу про адміністративне правопорушення щодо притягнення боржника до суспільно корисних робіт. Небажання батька 15-річного Максима фарбувати вуличні паркани та гребти листя змусило чоловіка сплатити всю суму боргу, а це (разом зі штрафом) майже 23 тисячі гривень», – розповіла Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшла зокрема й обласна юстиція Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button