Суспільство

Чернігів переходить до реформи вторинної ланки медицини

Медична галузь Чернігова успішно пройшла етап трансформації первинної медичної допомоги.

Про це на ранковій нараді в мерії повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Декларації з сімейним лікарем підписали 237 190, або 86% містян. На медичні інформаційні системи для первинки з міського бюджету виділено 0,9 млн грн.

— На сьогодні виконані всі необхідні пункти задля того, щоб галузь могла повноцінно працювати у період реформи. Міська влада ухвалила всі рішення, необхідні для адміністративної та господарської автономії закладів. Виділені кошти на комп’ютеризацію й обладнання. Також міським бюджетом фінансується міська програма «Здоров’я чернігівців». Усі медичні заклади міста реорганізовані в комунальні неприбуткові підприємства. Вони підключені до загальної електронної системи «Охорона здоров’я», — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа: чернігівці поділились враженнями від змін (Відео)

За його словами, надання невідкладної медичної допомоги відбувається у вихідні та святкові дні. В усіх закладах відкриті пункти невідкладної допомоги та чергові кабінети. На первинці визначено й гарантований пакет безкоштовної медичної допомоги.

Наразі триває робота з трансформації вторинної медичної допомоги, передумовою якої є електронізація системи. Це стосується вузьких фахівців міських поліклінік і стаціонарів.

— З 1 квітня наступного року почнуться ці зміни. На жаль, на сьогодні ми  ще не маємо ставок і коефіцієнтів, щоб могли розрахувати ту потребу та ті показники, на які ми повинні вийти, — прокоментував Владислав Кухар.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням пресслужби Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button