Суспільство

«Чернігів, що не зберігся»: в місті хочуть встановити прозорі історичні стенди (Фото)

Чернігів дуже багатий на різноманітні пам’ятки архітектури як національного, так і місцевого значення. Утім, як відомо, лише дуже мала їх частинка збереглася до нашого часу. Багаторічні археологічні, історичні та архітектурні дослідження показали, що велика частина споруд просто вже втрачена або збереглася з великими перебудовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покровського ярмарку в Ніжині не буде

Тож, користуючись досвідом зарубіжних колег, у Чернігові вирішили спробувати реалізувати невеликий проєкт «Силуети на склі, або Чернігів, який не зберігся». Ініціювало і поступово реалізує його Управління культури та туризму Чернігівської міської ради, а саме — відділ туризму і чернігівський ТІЦ. Реалізації такого проєкту передував цілий рік робіт з відбору та вивчення об’єктів-претендентів, вибір ракурсів і т.п. А зараз вже напрацьовано дев’ять макетів, автором яких є чернігівський історик Олександр Бондар. Цільові бюджетні кошти на такий проєкт у цьому році не закладалися, тож управління активно подає заявки для залучення грантів.

Якщо це вийде, то першою, як пробний варіант, планують встановити таку табличку з силуетом Покровської церкви ХІХ ст. Вона була прибудована в якості теплої церкви до Катерининського храму за проектом 1836 р. замість старої дерев’яної церкви, котра існувала на Третяку з ХVII cт. На нашій першій ілюстрації — комп’ютерна модель того, як це буде виглядати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. Управління культури та туризму

Ще статті по темі

Back to top button