Суспільство

Чернігів увійшов у ТОП-10 міст, які динамічно розвивають туризм

Zruchno.Travel представляє топ-десятку українських міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму 2020 року.

Київ, Львів, Одеса – безперечні лідери внутрішнього туризму в Україні. Але є і менш розкручені міста, які останнім часом докладають чимало зусиль для того, щоб здійснити прорив у вищу туристичну лігу. Напередодні нового 2020 року Zruchno.Travel за допомогою експертів визначив десять міст, які протягом минулого року заклали основу для найбільш динамічного розвитку місцевого туризму. Це Вінниця, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Кам’янець-Подільський, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Чортків та Чернігів.

У прадавньому Чернігові за останній рік оновили історичні вали Дитинця, провели реконструкцію Красної площі та презентували мобільний путівник. А тутешній Туристичний інформаційний центр отримав міжнародний сертифікат та перетворився на осередок міського дозвілля.

Катерина Литвин, заступник начальника Управління культури та туризму Чернігівської міської ради:

– Ми працюємо над розширенням бази екскурсоводів, тем екскурсій. Плануємо проведення гастрономічного фестивалю, адже сіверська кухня має свої особливості, і про це варто говорити. Буде в прийдешньому туристичному сезоні 2020 зроблено акцент і на молоду аудиторію гостей, для них ми готуємо тематичну подію. Радіємо активному наповненню туристичного календаря подій 2020 року “міста легенд”.

Відвідуваність: понад 500 тис. туристів на рік
Бюджет туристичної галузі у 2019 році: понад 1,3 млн грн

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігів стародавній

Ще статті по темі

Back to top button