Суспільство

Чернігів зібрав юних філософів і релігієзнавців з України (Фото)

У Чернігові з 19 по 22 квітня проходить фінальний етап ІІІ Всеукраїнського турніру юних філософів і релігієзнавців.

Цього року свої знання, практичні вміння й навички продемонструють в інтелектуальній боротьбі 73 учні із Донецької, Волинської, Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської, Миколаївської, Тернопільської, Чернігівської областей та міст Полтави, Сум, Черкас,  Харкова.

Упродовж чотирьох днів юні філософи та релігієзнавці змагатимуться за перемогу, обмінюватимуться набутим досвідом і знаннями, спілкуватимуться в колі нових друзів.

Програмою заходу передбачено екскурсії до Чернігівського національного архітектурно-історичного заповідника «Стародавній Чернігів», пам’яток архітектури XI століття – Антонієвих печер та Іллінської церкви. Також учасники турніру відвідають Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка.

Урочисте відкриття турніру відбулося в Чернігівському обласному Палаці для дітей та юнацтва. Юних філософів та релігієзнавців привітали кращі творчі колективи Чернігівщини.

Учасники турніру виконують завдання, підготовлені Міносвіти спільно з науковими, науково-дослідними установами, вищими навчальними закладами, фахівцями у відповідній галузі знань.

У складі кожної команди юних філософів та релігієзнавців – 3-5 учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також відповідних курсів професійно-технічних навчальних закладів. Команду очолює капітан, який є офіційним представником команди під час змагань.

Турнір складається з боїв – форм командного змагання, що передбачають почергові виступи учасників команд у ролях, визначених Правилами проведення турніру. У рамках змагань – презентація команд (за необхідності), чотири відбіркові бої, півфінальні та фінальний бої.

Переможців турніру визначать у суботу.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button