Суспільство

«Чернігівгаз Збут»: заборгованість населення зросла, і перевищує 680 мільйонів гривень

Впродовжгрудня 2021 – січня 2022 рокупобутовіспоживачіТОВ «ЧернігівгазЗбут», щопрацюєпідбрендом «ТВІЙГАЗЗБУТ», збільшилизаборгованістьзаспожитийгазбільше, ніжна 200 мільйонівгривень. Наразі, загальний борг населення перед компанією перевищив 680 мільйонів.

В січні загальний рівень розрахунків населення за блакитне паливо склав лише 78,7%. Найменше сплатили жителі Бобровиччини 70,4 %, найбільше — Варвинщини 83,8 %. В компанії зазначають, що збільшення кількості клієнтів, які мають заборгованість в зимовий період — закономірність, яка значно ускладнює процес закупівлі газу.

«Чимала кількість клієнтів сплачує за використаний газ лише частково, і розраховується з боргами протягом міжопалювального періоду. Таким споживачам наші менеджери, як правило пропонують укласти договір реструктуризації боргу, щоб погашення «прострочки» пройшло якомога легше. Втім, є категорія клієнтів, які систематично не платять за використане паливо, накопичуючи борги десятками тисяч. Що значно ускладнює процес розрахунків із оптовим продавцем за придбаний для потреб населення газ», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» В’ячеслав Зозуль.

Щомісяця фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут» через Viber- та SMS-розсилку або листами-попередженнями нагадують споживачам про способи та строки погашення проблемної заборгованості. В разі систематичного ігнорування клієнтами цих повідомлень, компанія звертається до суду. Так, впродовж 2021 року до суду було подано понад 1000 справ боржників на суму 6,4 млн грн. Наразі, до передачі в суд готуються ще 188 справ.

Якщо стягнення боргу відбувається на підставі рішення суду, сума заборгованості зросте мінімум на вартість судового збору, який з січня поточного року складає 2480 грн. До цієї суми може додатися ще й вартість виконавчого провадження, в разі передачі його до виконавчої служби.

chernihivhaz-zbut-riven-rozrakhunkiv-za-haz-v-sichni-2022-roku

«Чернігівгаз Збут» закликає споживачів не доводити до судової тяганини та заходів примусового стягнення заборгованості, і розрахуватися за газ у встановлені терміни. У разі ж наявності боргу, звернутися для укладення договору реструктуризації в будь-яке з 14 представництв компанії, що розташовані на Чернігівщині.

Перелік всіх точок контакту розміщений на сайті постачальника в розділі «Контакти» (https://cngaszbut.com.ua/contacts). Консультацію щодо врегулювання заборгованості можна отримати в Контакт-центрі за номером телефону (0462) 616–304, або скориставшись формою зворотного зв’язку на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут» (https://cngaszbut.com.ua/forma-zvazku).

Нагадаємо, що найбезпечніший варіант сплачувати за газ у період підвищеної епідемічної небезпеки — онлайн-сервіси:

Дякуємо клієнтам, які вчасно сплачують за газ!

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button