Суспільство

Чернігівщина допомогла жителям Авдіївки

У зв’язку із загостренням ситуації в Авдіївці Донецької області Президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних та Київської міської державним адміністраціям вжити невідкладних заходів з надання гуманітарної допомоги мешканцям, які постраждали внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів з боку російських бойовиків.

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Серед першочергових заходів — забезпечення теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо. У разі виникнення необхідності евакуації жителів міста — організація їх тимчасового розміщення.

Створено Штаб надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам області, роботу якого координує голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Тісну взаємодію Чернігівщини зі Штабом та безпосередньо з Донецькою військово-цивільною адміністрацією забезпечує голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Профільні структурні підрозділи вже отримали від нього відповідні доручення.

Так, на прохання Донецької ВЦА Чернігівська ОДА готує для відправлення на Донеччину гуманітарний вантаж. Це: 5 тонн дизельного палива, свічки (15 тисяч), продукти харчування (м’ясні та рибні консерви), теплий одяг, медикаменти, засоби гігієни та постільна білизна.

Допомога для жителів Авдіївки формувалася за рахунок матеріально-технічного резерву Чернігівської ОДА на випадок надзвичайних ситуацій.

Ще статті по темі

Back to top button