Суспільство

Чернігівщина поглиблює зв’язки з Естонією (Фото)

Цьогоріч виповнюється 45 років дружнім стосункам між Куликівським районом і Пилваським повітом Естонської Республіки.

За цей час Куликівка та Пилва обмінялися десятками делегацій, а в 2006 році Куликівська райдержадміністрація та Пилваська повітова управа підписали Угоду про співробітництво. З цього часу дружні зв’язки відродилися та набрали нових обертів. Реалізовуються спільні проекти, зміцнюються професійні зв’язки між підприємцями.

Упродовж останніх двох тижнів Куликівка і Пилва знову обмінялися делегаціями. В Естонії члени Куликівської делегації взяли участь в урочистостях із нагоди 99-ї річниці проголошення незалежності Естонської Республіки та від імені жителів району привітали естонських друзів із головним державним святом. Під час візиту гості із Куликівщини побували в Ряпінаському інкубаційному центрі, школі садівництва, центрі творчості і ще багато де.

Примітно, що від початку буремних подій в Україні – революції Гідності, анексії Криму та військової агресії Росії на Донбасі – естонці щиро переймаються долею українського народу і бажають нам миру та стабільності. Свою небайдужість пилваські друзі підтверджують конкретними справами. Наприклад, торік жителі Пилваського повіту зібрали та відправили 14,5 тонни гуманітарної допомоги для багатодітних і малозабезпечених сімей району, для сімей учасників АТО.

Щойно делегація Куликівського району повернулася з Естонії, як уже 28 лютого зустрічали підприємців із Пилви на Чернігівській землі. На чолі делегації – Лео Кютт. Під час попередніх візитів пан Кютт ініціював співпрацю Ряпінаського інкубаційного центру з Куликівською районною Агенцією регіонального розвитку, про що була підписана відповідна угода.

У рамках цієї угоди та за попередніми домовленостями естонські підприємці відвідали Дрімайлівську ЗОШ І-ІІ ст. і Центр позашкільної освіти. Обом закладам була надана фінансова допомога: Дрімайлівській школі на облаштування внутрішніх санвузлів, ЦПО – на реконструкцію котла у приміщенні Будинку школяра. Крім того, естонські гості побували на СФГ «Колос» та на підприємстві з виробництва меблів Ірини та Олега Єлісєєвих.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button