Суспільство

Чернігівщину продовжують атакувати ворожі «кіберзлочинці»

Окрім ворожих обстрілів та ракетних ударів Чернігівщина добряче потерпає і від віртуальних атак і кіберзлочинів. Якщо хочете убезпечити себе від «ворожої вудки» – уважно читайте далі.

Під час моніторингу чатів і «Telegram»-каналів Чернігівської області на предмет виявлення використання спецслужбами іноземних держав, терористичними організаціями та окремими особами електронних платіжних систем та систем розрахунків, «криптовалют» та «криптовалютних технологій» на шкоду державній безпеці України було виявлено наступне.

У регіональних мережевих групах і каналах,станом на 04.09.2023, було розповсюджено посилання https://privat24.pomoua.site/pay/order/SnbLwRiR, щодо отримання грошової допомоги.

Було встановлено, що за цим посиланням https://privat24.pomoua.site/pay/order/SnbLwRiR відкривається онлайн-банкінг Приват 24.

Потім При відкритті «Переказу на картку», «Платежу по р/рахунку», «Додати карту», «Поповнення мобільного» — відкривається «помилка 400».

При відкритті «Отримання оплати від користувача» відкривається посилання на «авторизацію в Приват-24» — https://privat24.pomoua.site/pay/receive/SnbLwRiR? Для цього потрібно ввести номер телефону, прив’язаний до банкінгу та пароль. Далі потрібно ввести пін-код від картки. Після введення, з’являється стрічка «Вхід у Приват24» та більше нічого не відбувається.

Після введення дані відправляються на сервер до шахрая та відбувається редирект на головну сторінку.

Оскільки громадяни України не зовсім обізнані у фішингових сайтах, даними для входу до інтернет-банкінгу можуть заволодіти сторонні особи.

Тому будьте уважні і мисліть критично.

Ще статті по темі

Back to top button