Суспільство

Чернігівська міська лікарня №3 просить кошти для ремонту рентгенвідділення, яке постраждало в результаті російських обстрілів

Комунальне некомерційне підприємство “Чернігівська міська лікарня №3” Чернігівської міської ради звернулося до Міністерства охорони здоров’я України з проханням про виділення 5,4 млн грн коштів проєкту United24 для ремонту рентгенвідділення, яке зазнало серйозних руйнувань після російських обстрілів.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch із посиланням на лист КНП “ЧМЛ № З” ЧМР до Міністерства охорони здоров’я України.

У листі зазначається, що 13.03.2022 внаслідок артилерійського обстрілу в результаті ракетно-бомбового удару в приміщення Чернігівської міської лікарні №3 влучив ворожий снаряд та повністю зруйнував рентгенологічне відділення. Була зруйнована покрівля, зовнішні та внутрішні несучі стіни, двері, склопакети, інженерні комунікації та оргтехніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піротехнік з Чернігова на прізвисько Кракен підірвався на міні

Адміністрація закладу звертає увагу на те, що необхідно терміново провести капітальний і поточний ремонт рентгенологічного відділення КНП “ЧМЛ №3” ЧМР.

На це Чернігівська міська лікарня просить виділити 5,4 млн грн коштів проєкту United24, які планується витратити на такі напрямки:

  • Відновлення роботи і модернізація державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що пошкоджені внаслідок бойових дій, а саме: капітальний ремонт з відновлення робіт, частково зруйнованої будівлі рентгенвідділення — 4,4 млн грн;
  • Відновлення роботи і модернізація державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що пошкоджені внаслідок бойових дій, а саме: поточний ремонт віконних та дверних прорізів (заміна вікон та дверниї блоків) рентгенвідділення — 1 млн грн.

Станом на початок грудня розгляд вказаного питання Комісією з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я не проводився. 

Комісія здійснює розподіл коштів гуманітарної допомоги на медицину, що надходять у рамках проєкту United24, згідно з Порядком використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабміну.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button