Суспільство

Чернігівська міськрада відмовила місцевому блогеру в доступі до інформації

У Чернігівській міській раді відмовили місцевому блогеру, громадському активісту Олександру Гашпару в наданні протоколів засідань містобудівної ради, посилаючись на відпустку чиновників ради, які мали б підписати ці протоколи. Про це повідомляє представник ІМІ в Чернігівській області.

Медіаюрист ІМІ Максим Ратушний вважає таку відмову необґрунтованою.

«Розпорядник, посилаючись на ч.4 ст.20 закону, веде мову про подовжений строк розгляду запиту (20-денний), проте, відповідно до вказаних положень, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

Як обґрунтування такого продовження розпорядник наводить проблему відсутності підписів і перебування відповідних осіб у відпустках – проте ні одне, ні інше не є належним обґрунтуванням, оскільки описані проблеми не стосуються проблем із наданням великих обсягів інформації і не стосується пошуку серед значної кількості даних (причини, що описані у законодавстві)», – зазначив Ратушний.

Як зазначає представник ІМІ, Олександр Гашпар запитував важливу суспільно-важливу інформацію – протоколи засідань архітектурно-містобудівної ради. На цій раді розглядаються всі проекти містобудівної документації й окремі проекти будівництва та реконструкцій об’єктів архітектури на території м. Чернігова.

Олександр Гашпар – відомий у місті блогер, який викриває корупційні схеми в місцевій владі. Відмову надати йому інформацію він пов’язує з особистим ставленням чиновників міськради до нього.

Нижче наводимо запит на отримання публічної інформації та офіційну відповідь на нього.

Джерело: Інститут масової інформації

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button