Суспільство

Чернігівська область долучилася до проекту IFC «Аграрні розписки в Україні»

Чернігівська область десятою в державі долучилася до проекту IFC «Аграрні розписки в Україні», який має на меті покращити та спростити доступ до фінансування малих і середніх агровиробників.

У засіданні «круглого столу» та панельній дискусії з питань впровадження аграрних розписок у Чернігівській області взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний, керівник Програм із розвитку фінансування агросектору (IFC, Група Світового банку) Лія Сорока, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, представники районів та приватного сектору.

Про це ЧЕline повідомили у Чернігівській обласній раді.

Вітаючи учасників засідання від імені депутатського корпусу, заступник голови обласної ради Арсен Дідур зауважив, що фінансування – чи не найактуальніша проблема для аграріїв.

Тому виведення на ринок такого інноваційного інструменту як впровадження аграрних розписок було обумовлено прагненням залучити до агропромислового комплексу якомога більше коштів в умовах, коли банківські кредити дорогі та важкодоступні.

Довідка: Проект «Аграрні розписки в Україні», який впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) в партнерстві з Швейцарською Конфедерацією, готується до поширення на всі області України.

Аграрна розписка – це інструмент фінансування, за допомогою якого агровиробник має можливість отримати кредитування: як товарне, так іфінансове, під заставу майбутнього урожаю. В залежності від умов розрахунку за цим кредитуванням розписки можуть бути фінансові та товарні. За фінансовою розрахунок відбувається грошима, за товарними – частиною зібраного урожаю. Аграрні розписки в Україні впроваджуються з 2015 року за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства юстиції України.

Ще статті по темі

Back to top button