Суспільство

Чернігівська журналістка працює за фахом у Берліні (Фото)

День журналіста – це чергова нагода, аби добрим словом згадати талановитих представників професії. Щоправда, нині через російську агресію чимало українських журналістів опинилися за кордоном, адже насамперед доводилося рятувати дітей від війни. Зокрема, нині в Німеччині перебуває журналістка з Чернігова – Надія Куліш. Там вона успішно адаптується і не зраджує професію.

Із 10 травня Надія як фрилансер працює в берлінській газеті, назва якої українською перекладається як «Дзеркало дня». Журналістка каже, що знайшла цю роботу за оголошенням.

«Про цю газету знаю, що вона була заснована після Другої світової війни. А з оголошення дізналася, що вони шукають українських журналістів. Це як програма підтримки, бо до нас був досвід співпраці з сірійськими журналістами. Тож потрібні було п’ятеро людей. І я написала першого свого листа до газети. Можливо, мій лист був скромним. Імовірно, треба було подати свої праці. Але справа в  тому, що я – тележурналіст, а потрібні були статті. То я в першому листі написала англійською, що пропозиція їхня цікава і я хочу на роботу. Мені відповіли, що «вибачайте, місць немає». А потім моя приятелька з Чернігова, яка вже давно в Німеччині, зробила мені резюме німецькою мовою. І я його вислала. То через якийсь час мені відповіли, що чекають на мене», – у коментарі для ЧЕline зазначила Надія Куліш.

Вона розповіла, що журналістам з України в редакції сказали, що вони писатимуть українською мовою на сайт, орієнтований на українських біженців. А окремі статті, які їм сподобаються, перекладатимуть німецькою і друкуватимуть у газеті. Наразі, за словами Надії, сайт не почав працювати. Але журналістка має привід для гордості – одну її статтю вже надрукували в газеті. Вона – про вже відомого на весь світ чернігівського песика-розміновувача Патрона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продали першу фігурку Патрона на аукціоні

«Сказали, що тема про Патрона їм дуже цікава. І я в телефонному режимі взяла інтерв’ю. Щоправда, в редакції придумали заголовок дуже гарний. У мене було «Пес-герой з України». А вони запропонували «Герой на чотирьох лапах», – розповіла Надія.

Невдовзі в газеті планують надрукувати ще одну статтю авторки Надії Куліш на дуже серйозну тему – про розкол у середовищі московського патріархату.

До речі, Надія вже отримала відгуки про першу свою статтю. Каже, що одна німецька пара навіть передала листа та смаколика. У листі було зазначено, що публікація дуже сподобалася, тож зичать Надії і її доньці надалі тільки всього найкращого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко, фото Надії Куліш

Ще статті по темі

Back to top button