Суспільство

Чернігівські активісти збирають пусті 5-літрові пляшки з пластику

Організація «Еко Місто» оголосила збір п’ятилітрових порожніх пластикових пляшок. Тара потрібна, щоб складати в неї відпрацьовані батарейки.

«На сьогодні жодне підприємство в Україні не займається утилізацією батарейок. Усі фірми, які мають ліцензію на транспортування і зберігання небезпечних відходів, свій ліміт довіри вичерпали.

З огляду на наш досвід співпраці з комунальними підприємствами міста, а також беручи до уваги всю наявну в нас інформацію, ми ухвалили рішення зберігати всі зібрані батарейки на своєму особистому складі. Ми зможемо чекати стільки, скільки буде потрібно.

PlanB – технологія з переробки батарейок – уже готується. Ми активно співпрацюємо з хлопцями з всеукраїнської мережі «Батарейки, здавайтеся» і стежимо за розвитком їхньої ідеї залучити імпортерів до утилізації.

Зараз збираємо порожні пляшки на 5 літрів, щоб впорядкувати а законсервувати зібрані на даний момент 150 000 відпрацьованих батарейок. Координатор збору: Михайло, 063 77 88 168.», – йдеться в повідомленні «Еко Міста» в одній із соцмереж.

Ще статті по темі

Back to top button