Суспільство

Чернігівські дитсадки та школи повністю перейшли на нову систему харчування

Чернігівські дитсадки та школи вже повністю перейшли на нову систему харчування дітей: менше цукру та солі, більше м’яса птиці, фруктів та овочів.

Перспективне меню розроблене на 4 тижні без повторення страв і погоджене з Держпродспоживслужбою. Особливість споживання цукру, солі та інших продуктів у нових нормах харчування враховує міжнародний досвід ы рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, дієтологів, гастроентерологів, педіатрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держпродспоживслужба встановила порушення декларування зміни цін на продукти харчування

У раціоні дітей з’явилося більше фруктів. Їх дають двічі на день, і обов’язково овочі під час кожного прийому їжі. Кількість солі та цукру зменшилася, як і молока. Натомість з’явилися кисломолочні продукти та збільшилася в раціоні кількість м’яса птиці.

Важливим у процесі приготування страв є забезпеченість харчоблоків необхідним обладнанням. У Чернігові його почали поступово оновлювати за фінансової можливості бюджету ще кілька років тому і продовжуватимуть це робити й надалі.

До всіх цих змін у харчуванні здобувачів освіти додається ще й обмеження в роботі шкільних буфетів. Їм заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру та солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button