Суспільство

Чернігівські лікарі закликають робити щеплення

У Чернігівській області склалася несприятлива ситуація із захворюванням на дифтерію. Лабораторно підтверджено 4 випадки, ще шестеро осіб є контактними.

Дифтерія – важка інфекційна хвороба, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом, рідше – контактно-побутовим і харчовим. Дифтерія небезпечна своїми ускладненнями – параліч піднебіння, голосових складок, дихальних шляхів, неврити, захворювання нирок, міокардит, а також летальні випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили вакцини для профілактики поліомієліту та правця

Протягом останніх десятиліть захворювань на дифтерію не було зареєстровано завдяки високому відсотку вакцинації населення, зокрема дитячого, від дифтерії. Нинішня ситуація, коли батьки відмовляються від щеплення своїх дітей, є загрозливою для їхнього життя та здоров’я.

Щеплення від дифтерії – єдина реальна можливість уберегти Вашу дитину від цієї небезпечної хвороби. Звертаємо Вашу увагу, що в поліклініці є достатня кількість вакцин від дифтерії для усіх вікових груп дитячого населення. Подбайте про Ваших дітей, звертайтесь по консультацію до Вашого лікаря.

Джерело: КНП «Дитяча поліклініка №1»

Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button