Суспільство

Чернігівські метеорологи вже спрогнозували погоду на грудень

Уже завтра почнеться календарна зима. Про перший зимовий місяць грудень наш народ склав чимало прислів’їв і приказок. Тож із дитинства кожен із нас пам’ятає, що в грудні сонце на літо, а зима на мороз повертає.

А ще влучно підмічено: трапляється такий год, що в грудні на день сім погод.

Принаймні, цю істину підтверджують чернігівські синоптики, які поділилися з ЧЕine своїм прогнозом на перший зимовий місяць

«Середньомісячна температура буде в межах -2 градуси. Це трішки вище за норму, яка становить 3-4 градуси морозу. А ось опади будуть у межах норми: 46 міліметрів», – розповіли метрологи.

Якою видасться новорічна ніч, чернігівські синоптики ще не знають. Проте з радістю повідомили прогноз на найближчі дні.

«Завтра, 1 грудня чернігівцям варто чекати потепління. Щоправда, всього на день, коли в світлу пору доби температура буде плюсовою і коливатиметься в межах 5-10 градусів.

Проте в ніч на суботу прохолодні атмосферні маси принесуть зниження температури повітря: від +4 до -1 вночі та 0 + 4 вдень. У неділю характер погоди особливо не зміниться.

Також упродовж наступних трьох діб синоптики прогнозують опади. Особливо багатою на них видасться наступна ніч, коли йтиме рясний дощ. На вихідних переважатиме змішаний тип опадів, тобто сніг із дощем», – обіцяють синоптики.

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button