Суспільство

Чернігівські онкологи переймають досвід у ізраїльських колег

Медична спільнота Чернігівщини продовжує обмінюватися досвідом з  іноземними колегами. Спочатку в області з візитом була  делегація ізраїльських медиків, а 20-21 липня з роботою ізраїльських клінік ознайомлювалися чернігівці.

Головний лікар онкологічного диспансеру Валерій Зуб та завідуючий гінекологічним відділенням, головний онкогінеколог області Юрій Шень під час візиту відвідали онкоцентр Першого медичного  центру в Тель-Авіві, де ознайомилися з організацією лікування онкологічних хворих, зокрема з хірургічними, радіологічними та реабілітаційними напрямками.

Щорічно до першого медичного центру Тель-Авіву звертаються понад 500 тисяч пацієнтів з 14 країн світу. В ході зустрічі з керівником міжнародного департаменту центру Романом Гольдманом та лікарем Юрієм Ранковим були обговорені  проблемні питання сучасної онкології, питання розвитку та  впровадження в практику нових методик діагностики та лікування.

Валерій Зуб  відзначив високий рівень знань і навичок ізраїльських фахівців.

На найближчий період заплановано проведення спільних науково-практичних  конференцій, перша з яких має відбутися на Чернігівській землі вже восени цього року.

Також в рамках обміну досвідом та підвищенні кваліфікації планується проведення стажування лікарів-онкологів з Чернігова в ізраїльських медичних закладах світового рівня.

Взаємодія та спільна роботу  в сфері онкології триватиме і надалі, що дасть шанс більшій кількості українських пацієнтів (і не тільки з Чернігова) впоратися зі складною недугою і жити повноцінним здоровим життям.

Джерело: Чернігівський онкологічний диспансер

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button