Суспільство

Чернігівські пенсіонери штурмують банки (Фото, відео)

У відділеннях «Ощадбанку» пенсіонери створюють черги, аби встигнути оплатити комуналку.

До основного залу людей пускають по кілька осіб, аби запобігти поширенню вірусних хвороб і не наражати на небезпеку як працівників банку, так і самих відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черги в аптеках – на вулиці (Фото)

Людям рекомендують чекати своєї черги на вулиці, однак вони воліють це робити в тамбурі, перед входом до основного приміщення. Тут же встановлено й термінал для онлайн-оплати комунальних послух, до якого також періодично збирається черга.

Нагадаємо, що 17 березня Верховна Рада ухвалила Закон № 3219, який забороняє на період встановлення карантину та впродовж 30 днів від дня його скасування нарахування та стягнення штрафів за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі та інші санкції.

Також варто пам’ятати, що люди похилого віку перебувають у зоні ризику. Саме вони найбільше схильні до зараження коронавірусом, а перебіг хвороби характеризується значними ускладненнями. До того ж МОЗ не рекомендує в період карантину перебувати в людних місцях, тим паче в закритих приміщеннях, і наближатися до інших ближче, ніж на 1,5 метра.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button