Суспільство

Чернігівські поліцейські отримають новенькі японські автомобілі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков недавно заявив, що українські поліцейські отримають нові екологічні автомобілі. Йдеться про японські позашляховики «Mitsubishi Outlander».

За словами міністра, Національна поліція отримає 651 гібридний «Outlander» за кошти, одержані Україною за Кіотським протоколом.

«Програма схвалена протокольним рішенням Кабміну № 15 від 27.05.2016 та розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу). На практиці Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi», — зазначив Аваков.

Міністр також додав, що витрата пального в нових автомобілів – 1,9 л / 100 км. Економія коштів на ПММ і паливі становитиме 333,9 млн гривень на рік. Зниження викидів парникових газів зменшиться від використання нових авто майже вшестеро.

З власних джерел ЧЕline стало відомо, що це питання вже майже вирішене, і найближчим часом поліцейські отримають автомобілі.

До речі, на Чернігівщину також будуть направлені новенькі «Mitsubishi Outlander». У Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області підтвердили цю інформацію, щоправда, там не знають, скільки авто і коли саме надійдуть.

Ще статті по темі

Back to top button