Суспільство

Чернігівські розвідники здали кров для поранених побратимів

Понад два десятки військових розвідників Чернігівського гарнізону після ретельного обстеження здали 10 літрів своєї крові. Вона призначається пораненим бійцям – учасникам антитерористичної операції на сході країни.

Ініціатива належала чернігівським військовим. Командування підтримало таку акцію, повідомили в регіональному медіацентрі Міноборони.

Були випадки, коли в зоні АТО пораненим військовим не вистачало донорської крові. Пригадує таке і старший лейтенант Юрій Гончаренко. Він одним із перших відгукнувся на ініціативу здати кров.

«Пам’ятаю, коли було багато поранених, кров шукали бозна-де, аби врятувати людину. Ми з товаришами хочемо, аби наші побратими не відчували таких проблем, а їхні родичі не бігали по інстанціях у пошуках», – каже Юрій Гончаренко.

На станції переливання крові радіють потоку військовослужбовців. Адже завдяки їм зросла кількість донорів, що значно поповнить запаси станції.

«Вони – міцні хлопці, які захищають нас не тільки на фронті, а й навіть допомагають у цивільному житті, і треба їм віддати шану», – говорить головний лікар станції Павло Герасименко.

Рік-півтора тому були проблеми з передачею донорської крові від цивільних лікарів до військових. Зараз усе врегульовано, і кров вчасно знаходить адресата.

Ще статті по темі

Back to top button