Суспільство

Чернігівські синоптики розповіли, яким буде листопад

За вікном уже листопад. У народі навіть кажуть, що він — вересню онук, жовтню син, а зимі рідний брат!

Із початком листопада для хліборобів наставала пора відносного перепочинку. Зібрано врожай, зроблено запаси для тварин, спочиває примерзла нива, а отже, можна зібратися гуртом, повеселитися, поспівати. Під цю пору вже справляли весілля, юнаки й дівчата сходилися на вечорниці та досвітки, влаштовуючи всілякі забави.

ЧЕline вирішив розпитати чернігівських синоптиків, яких погодних примх очікувати упродовж нинішнього місяця. І перша приємна новина – середньомісячна температура буде дещо вищою за норму і становитиме півтора градуси тепла. А ось опадів вище норми не очікується – в межах 49 міліметрів.

«Оскільки листопад – це своєрідний перехідний період, коли природа перелаштовується на більш зимовий характер погоди, то будуть і мороз, і дощ, і мокрий сніг, і сніг», – розповіли синоптики.

Тепер про погоду в найближчі дні: до вихідних температура повітря підвищиться.

«Найближчої ночі буде 0, +5 тепла, а далі нічна температура коливатиметься в межах +3 – +8 тепла. Вдень очікуємо від +7 до +12. До вихідних будуть дощі, А завтра вночі можливий навіть мокрий сніг. Далі буде переважно без опадів», – прогнозують метеорологи.

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button