Суспільство

Чернігівські військові науковці проводять випробування нових українських розробок

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові, активно ведуть роботу з новими українськими розробками для Збройних сил України.

Так, зокрема, на півночі України проводять державні випробування радіолокаційного комплексу контрбатарейної боротьби «Зоопарк-3».

Нова розробка використовує сучасний принцип радіолокації – цифрову антенну решітку, що має низку значних переваг перед аналоговими фазованими антенними решітками.

Про це повідомляють у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м. Чернігів).

«Цей виріб виготовлено запорізьким підприємством «НВК Іскра». Він призначений для виявлення вогневих позицій артилерії та ракетних пускових установок противника з передачею їх координат своїм артилерійським підрозділам для подальшого знищення ворога», — розповів один з членів випробувальної комісії Сергій Цілина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині випробовують новітній бронеавтомобіль

Паралельно фахівці ДНДІ випробувань і сертифікації ОВТ проводять визначально відомчі випробування полум’ягасника для зенітної установки «ХОРТ-23-2-ЗУ» компанії «Конструкторське бюро «ХОРТ».

«Пристрій призначений для зменшення дульного полум’я та мiнiмiзацiï демаскувальних ознак вогневої позиції зенітної установки. На цьому етапі ми проводимо випробування впливу дослідних зразків полум’ягасників на тактико-технічні характеристики зенітної установки ЗУ-23-2», — зазначив керівник випробувальної бригади Андрій Артікула.

Ще статті по темі

Back to top button