Суспільство

Чернігівський активіст виявив у декларації Атрошенка загадкові кошти

Наприкінці минулого року колишній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко подав на сайті НАЗК майнову декларацію (за період з 01.01.2023 по 06.06.2023рр.) після свого звільнення з посади. У ній задекларовано 2 нежитлових приміщення, 2 квартири вартістю по 3 млн грн кожна, земельна ділянка, 5 годинників, один з яких ексклюзивної моделі за 1,2 млн грн та автомобіль TOYOTA LAND CRUISER 2021 року за більше, ніж 2 млн грн.

Дохід Владислава Атрошенка зокрема за цей період надходив з дивідендів, відчуження цінних паперів та корпоративних прав у підприємстві, проценти в банку, та негрошові подарунки від матері Тамари Атрошенко загальною вартістю у 3,3 млн грн.

Проте увагу чернігівського активіста Олександра Гашпара привернув пункт, де було вказано, що Владислав Атрошенко отримав заробітну плату за основним місцем роботи у виконавчому комітеті Чернігівської міської ради в розмірі 320 461 грн, хоча за рішенням Львівського апеляційного суду колишньому меру було заборонено перебувати на посаді від 1 лютого 2023 року.

«Все нічого, але ж у 2023 році у виконавчому комітеті Владислав Атрошенко пропрацював лише один місяць і згідно з офіційною відповіддю міської ради з 01 лютого 2023 року йому ані заробітна плата ані інші виплати не нараховувались і не виплачувались, а звільнено його було за статтею, яка не передбачає виплату вихідної допомоги», — зазначає у своїй публікації у Фейсбуці Олександр Гашпар.

У коментарях до допису в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако прокоментував:

«Дійсно, це згідно з трудовим кодексом виплата компенсації за невикористану відпустку за 7 років роботи, можеш уточнити у Фесенка за скільки конкретно днів. Остання нарахована зарплата — січень 2022 року».

Олександр Гашпар подав відповідний запит до міської ради, аби дізнатися, звідки взялася така сума заробітної плати в його декларації.

«Поки що відповіді на свій запит не отримав. Я так розумію, що Владислава Атрошенка 06.06.23 року звільнили і при звільненні виплатили цю суму грошей, але станом на сьогодні, поки що офіційної інформації, що це за виплати не маю. Чекаю відповідь на свій запит від міської ради, бо завжди намагаюсь оперувати виключно офіційними документами», — зазначив у коментарі Челайн Олександр Гашпар.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button